Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το original αμάξι του Τζέιμς Μποντ 5,56 εκατ. δολ. ατρακάριστο...

Το original αμάξι του Τζέιμς Μποντ 5,56 εκατ. δολ. ατρακάριστο...Το πιο διάσημο αυτοκίνητο του κόσμου, όπως χαρακτηρίζεται, σε λίγες ημέρες αποκτά νέο ιδιοκτήτη. Δεν είναι άλλο από το τετράτροχο «κορίτσι» του 007, την Aston Martin DB5 του 1964, που «έπαιξε» σε δύο ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Η εταιρεία RM Auctions στο πλαίσιο του τέταρτου event που διοργανώνει στο Λονδίνο φιλοδοξεί να ελκύσει τους φανατικούς των ταινιών Μποντ με το αυτοκίνητο-θρύλο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με όλα εκείνα τα gadgets που χρειάζεται κανείς για να νιώσει 007!
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε στις ταινίες «Χρυσοδάκτυλος» και «Επιχείρηση Αστραπή», αναμένεται να πιάσει πάνω από 5,56 εκατομμύρια δολάρια.
Η θρυλική Aston Martin ανήκε για πάνω από σαράντα χρόνια στον Τζέρι Λι, ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος δεν την οδήγησε ποτέ αλλά την κρατούσε φυλαγμένη σε ένα δωμάτιο. Ο Λι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο απευθείας από το εργοστάσιο της Aston Martin στη Βρετανία το 1969 έναντι 12.000 δολαρίων. Τώρα ελπίζει ότι θα το πουλήσει για εκατομμύρια και τα έσοδα, όπως τουλάχιστον δηλώνει, προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα που εστιάζει στην πρόληψη του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου