Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πλήρωσε με το κινητό σου!

Την επανάσταση στον τρόπο των ηλεκτρονικών συναλλαγών προσπάθησε να φέρει η εταιρία Square και απ’ ότι φαίνεται τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.
Η συγκεκριμένη εταιρία δημιούργησε μια εφαρμογή η οποία σε συνδυασμό με ένα δωρεάν εξάρτημα πραγματοποιεί την «ανάγνωση» της πιστωτικής κάρτας. Πιο αναλυτικά προσθέτοντας απλά το συγκεκριμένο εξάρτημα, μπορούμε πλέον να "διαβάζουμε" τις πιστωτικές κάρτες και στην συνέχεια να πιστώνουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό το ποσό της χρέωσης από το προϊόν ή υπηρεσία που πουλήσαμε.
Και όλα αυτά μέσα από ένα smartphone κινητό…
Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνουν πιο ασφαλή, πιο εύχρηστες και πιο φιλικές προς τον καταναλωτή όλες τις καθημερινές χρηματικές συναλλαγές
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone,iPad, iPod touch καθώς και ορισμένες Android όπως Droid, Droid X, Nexus One και Galaxy. Διατίθεται επίσης δωρεάν και η χρέωση για τον έμπορο είναι 2.75 % προμήθεια επί της τιμής πώλησης του προϊόντος συν 0.15 $ για κάθε φορά που κάνουμε "ανάγνωση" σε μια πιστωτική κάρτα.
Ανταγωνιστής του Square είναι η paypal και η visa, οι οποίες με την σειρά τους έχουν αναπτύξει ανάλογες εφαρμογές με διαφορετική λειτουργία.
Η επανάσταση των smartphones έχει λοιπόν ξεκινήσει και εταιρείες σαν την square, την paypal και την visa μέσα στα επόμενα χρονιά έχουν σκοπό να μας αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο που πληρώνουμε αλλά και τον τρόπο που λειτουργούμε όσον αφορά τις χρηματικές μας συναλλαγές και συνήθειες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου