Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Άσκηση, ο καλύτερος φίλος

Όλοι γνωρίζουμε πως η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρούμαστε σε φόρμα. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν υιοθετούμε. Οι δικαιολογίες που βρίσκουμε πάντα έχουν άμεση σχέση με τη κόπωση και την έλλειψη χρόνου που επικαλούμαστε. Περιοριζόμαστε σε ελάχιστο περπάτημα κάθε μέρα, ή αναβαίνουμε κάποια σκάλα στην καλύτερη περίπτωση. Στη συνέχεια νιώθουμε ενοχές.
Μας φταίει η ζυγαριά, η δουλειά, η ρουτίνα, οι ευθύνες και τόσα άλλα που θα μπορούσαμε να είχαμε οργανώσει εντελώς διαφορετικά. Το αποτέλεσμα είναι να επιστρέφουμε σπίτι, να σωριαζόμαστε σε κάποιο καναπέ διαπιστώνοντας πως η ενέργεια μας πήγε για άλλη μια μέρα περίπατο.
Αν όμως προσπαθούσαμε να βάλουμε στη ζωή μας, την άσκηση σταδιακά αυξάνοντας κάθε μέρα από ένα λεπτό κάποια δραστηριότητα, σε ελάχιστο χρόνο θα είχαμε αποτελέσματα που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής μας.
Δεν χρειάζεται να γίνετε πρωταθλήτριες.
Δεν θα ανταγωνιστείτε κάποιον.
Αρχίζοντας με 5' τρέξιμο ή ποδήλατο, αν είναι εφικτό, ή έστω μερικές ασκήσεις γυμναστικής, συστηματικά όμως, θα διαπιστώνατε τα οφέλη που θα κερδίζατε άμεσα.
Χάσιμο βάρους, ψυχική ικανοποίηση, ευεξία, ισορροπία και αποφυγή άγχους.
Η ανάκτηση φόρμας και η βελτίωση στην ποιότητα ζωής μας είναι δύο χαρακτηριστικά που θα διαπιστώναμε όχι μονάχα εμείς, αλλά και το περιβάλλον μας.
Συνεπώς εντελώς ανέξοδα με εφόδια την όρεξη και την καλή διάθεση, μπορούμε να δοκιμάσουμε να βάλουμε στη ζωή μας αυτά που μέχρι σήμερα αποφεύγαμε συστηματικά.
Τη συστηματική άσκηση.
Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου